Νέα και ενημερώσεις

Εμφάνιση ενημερώσεων όλου του Δήμου!!!
Πολύσυκο Δυπόταμα Πρασινάδα Σίλλη Θόλος Τέμενος Καρποφόρο Περίβλεπτο Μεσοχώρι Ξάγναντο ΚάτωΘόλος Παρανέστι Πολυνέρι Αηδονόκαστρο Καπνόφυτο Μαυροκορδάτος Κρήνη Στέρνα Υψηλή Ράχη Τείχος Πρινόλοφος Θαμνωτό Γύρος Πλατανιά Δρυμότοπος Υψηλόκαστρο Χαμοκέρασα Πελεκητή Πλατανόβρυση Παλιάμπελα Μαρμαριά Άνω Πυξάρι Νικηφόρος Μικρολιβάδι Τερψιθέα Αδριανή Πτελέα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

01/10/2017 19:42

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, ο Δήμος Παρανεστίου με το Νομικό του Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας και τη συνεργασία του  Κέντρου Κοινότητάς του διοργάνωσε εκδήλωση, στον όμορφο χώρο του «Παραδείσιο» στην Αδριανή, για τους ηλικιωμένους κατοίκους του. Χαιρετισμό στην εκδήλωσε απηύθυνε η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ιορδάνης Ανανιάδης καλωσορίζοντας τους ηλικιωμένους δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση από όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου .

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις της  επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής, κ. Φωτεινή Μιλλή, που  μίλησε στους συμμετέχοντες για το Αλτσχάιμερ και του Φυσιοπαθητικού  κ. Πασχάλη Ηλιόπουλο, που ανέπτυξε το θέμα της σημασίας της υγιεινής διατροφής, της αξίας των βοτάνων  και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Η παρουσία  της χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Παρανεστίου έδωσε ξεχωριστή νότα εορτασμού στην εκδήλωση.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν κεράσματα και αναμνηστικό φτιαγμένα με μεράκι από τις εργαζόμενες στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

 Γραφείο Δημάρχου

 

Φωτογραφία 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ"

19/09/2017 15:25

α πλαίσια της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, τo Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Φλόγας στον Δήμο Παρανεστίου με την συμμετοχή μαθητών.

Οι μαθητές «λαμπαδηδρόμοι» μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης»  διανύοντας διαδρομή στην τοπική κοινότητα Παρανεστίου στέλνοντας με ελπίδα και ενθουσιασμό το μήνυμα  της εθελοντικής προσφοράς αίματος, μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας. Τα παιδιά συμμετείχαν στη δράση «από καρδιάς…» του Κέντρου Κοινότητας Παρανεστίου προσθέτοντας την δική τους «σταγόνα» σε αναμνηστικό κολάζ της εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στην κεντρική πλατεία Παρανεστίου από την κα Τσακίρη Αθηνά Δημοτική Σύμβουλο και εκπαιδευτικό και τον κο Παρλόγλου Μιχάλη Δημοτικό Σύμβουλο και εθελοντή αιμοδότη, τονίζοντας την σημασία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαριστεί το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας  Δήμου Παρανεστίου για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

 

Αλίκης Σωτηριάδου

 

 

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Προς το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας

13/06/2017 11:33

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                     ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ: 09 / 06 / 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση : Παρανέστι Δράμας

Ταχ. Κώδικας    : 66 035

Πληροφορίες     : Γραφείο Δημάρχου 

Τηλέφωνο         : 2524350150 / 2524350100

Fax                   : 2524022571

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Ο Δήμος Παρανεστίου ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας για την χορηγία 2 αναπηρικών αμαξιδίων και μιας περπατούρας, για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων του Δήμου μας και εύχεται καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

 

                                                                                      Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                                                      ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ

 

 


Δελτίο Τύπου: 1η Ολυμπιάδα Γιορτής Σπόρων και 17η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ

21/04/2017 20:52

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 συναντήθηκαν τα μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ με αντιπροσωπείες από Μπουρκίνα Φάσο, ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρο, Αγγλία, Ελβετία, Θεολογική Σχολή της Χάλκης κ.α. για τις εργασίες της πρώτης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων, στο Γυμνάσιο Παρανεστίου.

Την πρώτη μέρα η Δήμαρχος Παρανεστίου καλωσόρισε τους εισηγητές και τους επισκέπτες και συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Δράσεις στην Αφρική. «Η κυριαρχία μας επί της τροφής μας, οι επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στους σπόρους και τα τρόφιμα, ποιες είναι οι στρατηγικές του αγώνα για μια πραγματική δική μας κυριαρχία επί της διατροφής μας» από τον κ. Tapsoba Ali De Goamma, Οργάνωση: TERRE A VIE
  • «Η κατάσταση των παραδοσιακών ποικιλιών στις ΗΠΑ» από την κα. Shannon McCabe
  • Διακήρυξη από την Πρώτη Ολυμπιάδα Γιορτής Σπόρων με συντονιστή τον κ. Σαϊνατούδη
  • Παρουσίαση της Γιορτής Σπόρων στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Τουρκία, Ομιλητής: πατέρας Γεδεών
  • Παρουσίαση της συλλογής σπόρων από μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ Κομοτηνής
  • Παραδείγματα και προσωπικές εμπειρίες από Ελληνικό Κρατικό Οργανισμό Παραγωγής Υβριδίων με ομιλητή τον κ. Σαϊνατούδη

 

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι παραδοσιακές ποικιλίες στη Γαλλία και οι δράσεις για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς από τον κ. Matthieu Le Breton
  • Εμπειρίες από τον Federation Nationale Des Groupements NAAM της Burkina Faso
  • Παρουσιάσεις από ομάδες της Κύπρου: Σποροφύλακες, SaveGea (πλατφόρμα ανταλλαγής σπόρων), Κίνημα Ζωής Κύπρου κ.α.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν οι εργασίες στο Γυμνάσιο Παρανεστίου με ομιλητή τον κ. Blanche Magarinos-Rey, συγγραφέα του βιβλίου «Σπόροι εκτός νόμου, η βιοποικιλότητα υπό κατάσχεση» και άλλους, ενώ υλοποιήθηκαν παράλληλα εργαστήρια στο Σπίτι του ΠΕΛΙΤΙ για υπαίθρια εκπαίδευση.

Στις δράσεις του ΠΕΛΙΤΙ, παραβρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσιρώνης, και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Στην Παρανέστια Γη, στη γη του ΠΕΛΙΤΙ, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου γιορτάζουμε το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 τη Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών του ΠΕΛΙΤΙ με διανομή σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες, δράσεις ενημέρωσης, εργαστήρια διαφόρων θεμάτων, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ομιλίες, μουσική και χορούς. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή του κόσμου στην ελευθερία διακίνησης των σπόρων, στην ελευθερία του ατόμου και στη διασφάλιση ενός ανεξάρτητου μέλλοντος μακριά από τα πολυεθνικά συμφέροντα. Η ποιότητα των σπόρων και η χρήση τους πρέπει να μείνουν στα χέρια των απλών ανθρώπων, όπως γίνεται εδώ και αιώνες. Κανένα συμφέρον δεν έχει θέση στα όνειρα των παιδιών μας.

Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

Αλίκης Σωτηριάδου

  

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ"

14/03/2017 15:54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τρίτη 7  Μαρτίου  ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δήμο Παρνεστίου. Παρουσία δημοτών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, η Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παρανεστίου και γενικότερα οι ορεινοί δήμοι της χώρας, λόγω της υποστελέχωσής τους, στον κίνδυνο επίτασης αυτής της κατάστασης με την εφαρμογή της κινητικότητας χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, στον άδικο τρόπο κατανομής των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ και την ανάγκη ύπαρξης ειδικού λογαριασμού για την αντιμετώπιση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους μεγάλους σε έκταση και μικρούς σε πληθυσμό δήμους, τις αυξημένες ανάγκες σε δαπάνες θέρμανσης, το πρόβλημα κάλυψης δαπανών μεταφοράς των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, την ανάγκη δημιουργίας ειδικού προγράμματος για την υποστήριξη των τεχνικών υπηρεσιών των μικρών ορεινών δήμων προκειμένου να καταστούν οι δήμοι αυτοί ανταγωνιστικοί με τους λοιπούς δήμους της χώρας, την ανάγκη κάλυψης των εξόδων παράστασης των δημοτικών συμβούλων και της αντιμισθίας όλων των αντιδημάρχων. Επίσης η Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό να ακούσει τους  εργαζόμενους στο  Δήμου και το ΝΠΔΔ του Δήμου, οι οποίοι  εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον κ. Υπουργό.

  Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την έκτακτη χρηματοδότηση των ορεινών και νησιωτικών δήμων της χώρας (για το Δήμο Παρανεστίου με το ποσό των 200.000 ευρώ) και την πρόθεση να αμείβονται όλοι οι αντιδήμαρχοι και να αποζημιώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Επίσης ο κ. Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι πρόκειται το Υπουργείο να προχωρήσει στη δημιουργία δομής τεχνικής υποστήριξης αποτελούμενης από το ΤΠΔ, την ΜΟΔ και τις κτιριακές υποδομές, για τους μικρούς  ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, προκειμένου  να μπορούν να ωριμάζουν έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Για το θέμα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί .

  Η Δήμαρχος τόνισε ότι η χρηματοδότηση του Δήμου με το παραπάνω ποσό είναι σημαντική για το Δήμο Παρανεστίου καθώς ανέρχεται σε ποσό σχεδόν ίσο με την ετήσια ΣΑΤΑ.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ 

ΑΛΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: " ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ) "

14/03/2017 14:14

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Υφυπουργό Εσωτερικών ( Μακεδονίας Θράκης)  κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά επισκέφθηκε η Δήμαρχος Παρανεστίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου προκειμένου να θέσει υπόψη της ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Παρανεστίου.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΑΛΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

 


Απόφαση ορισμού αντιδημάρχων [ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ]

28/02/2017 21:32

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 23/2/2017
Αριθ. Πρωτ.: 913

ΑΠΟΦΑΣΗ
H Δήµαρχος Παρανεστίου


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ?ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά τις αρμοδιότητες Δημάρχου και µε τον ορισµό των Αντιδηµάρχων και την αναπλήρωση του ?ηµάρχου.
2. Την υπ’ αριθµ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθµιοι και ?ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας µε το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά µε τον ορισµό αντιδηµάρχων οι οποίοι δεν θα λαµβάνουν
αντιµισθία.
4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας ?ήµων και Κοινοτήτων» (Α’ 114) περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
5. Το γεγονός ότι ο ?ήµος Παρανεστίου εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και εποµένως µπορεί να ορισθούν δύο (2) Αντιδήµαρχοι.
6. Τις με αριθ. 24/2014 & 29/2014 αποφάσεις του Πρωτοδικείου Δράμας.
7. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου
8. Τις αρ. 1509/27-03-2015 (ΑΔΑ: ΩΤΖΣΩΞΗ-Α6Τ) & 6291/14-10-2015 αποφάσεις Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης δημοτικών συμβούλων 
Ανδρούτσου Αθανάσιου του Ηφαιστείωνα και Ορφανίδη Κωνσταντίνου του Στυλιανού
9. Τα από 30-03-2015 και 15-10-2015.πρακτικά ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων Σαχινίδη Σταύρου του Ελευθερίου και Εφραιμίδη Γεώργιου του Κωνσταντίνου
8. Τον εν ισχύ Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ?ήµου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/2-11-2011 Τεύχος Β΄)
9. Την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου 10. Την αρ. 103/2014 (ΑΔΑ: ΒΜΡΜΩΞΗ-33Ν) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου
11. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του ?ήµου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ


I.
Oρίζει τους κατωτέρω δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ?ήµου Παρανεστίου, µε θητεία του μεν πρώτου από αυτούς από 6η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, του δε δεύτερου από αυτούς από 1η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και µεταβιβάζει συγκεκριμένες αρµοδιότητες ως εξής:»
Α. τον κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ κατά τόπον Αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Νικηφόρου, χωρίς αντιμισθία, και του µεταβιβάζει συγκεκριμένες κατά τόπο αρμοδιότητες ως εξής:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των υπηρεσιών της τοπικής κοινότητας Αδριανής.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτού που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτών που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα Αδριανής, στην οποία η

σχετική μέριμνα και ευθύνη έχει ανατεθεί με την αρ. 2070/28.04.2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) στον εντεταλμένο σύμβουλο Βογιατζόγλου Αναστάσιο του Τηλέμαχου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου πλην της τοπικής Κοινότητας Αδριανής και την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες αναφορικά με την Τοπική Κοινότητα Αδριανής είναι ανατεθιμένες σύμφωνα με την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου σε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κατά το περιεχόμενό της.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΠ 

2. Εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Εγκαταστάσεων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής
Προστασίας, μεταξύ των οποίων εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και συντήρηση
εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –
κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων 

3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
4. Την εποπτεία και συντονισμό του έργου του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Β. Τον κ. Ματζαρίδη Νικόλαο του Δημητρίου με αντιμισθία, κατά τόπον αντιδήµαρχο για τη ?ηµοτική Ενότητα Παρανεστίου και του µεταβιβάζει τις παρακάτω αρµοδιότητες:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
4.Την μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Παρανεστίου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Προγραμματισμού
2. Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Διαύγεια), Πληροφορικής
4. Την εποπτεία και ευθύνη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Και ορίζει αυτόν να ενεργεί ως Διατάκτης σχετικά με ανάληψη
υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού
II. Όταν η ?ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ματζαρίδης Νικόλαος του Δημητρίου, που αναπληρώνει τη ?ήµαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα της ?ηµάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήµαρχο κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ.
III. Όταν απουσιάζουν ή κωλύονται οι Αντιδήμαρχοι, οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την Δήμαρχο.
IV. Aνακαλούνται: α) η αρ. πρωτ. 6631/09-09-2014 (ΑΔΑ: 6ΨΕ5ΩΞΗ-1ΤΡ) περί ανάθεσης της εποπτείας και συντονισμού του έργου του τεχνικού ασφαλείας σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο και β) από 01-03-2017 η αρ. πρωτ . 7427/08-10-2014 (ΑΔΑ: 7ΞΔ2ΩΞΗ-ΡΕΙ) περί ανάθεσης της εποπτείας και του συντονισμού των έργων ύδρευσης-άρδευσης – αποχέτευσης του Δήμου σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο.

V. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα του νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ?ήµου.

Η Δήµαρχος
Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

Σχετικό αρχείο


Απόφαση ορισμού αντιδημάρχων

23/02/2017 19:47

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 23/2/2017
Αριθ. Πρωτ.: 913

ΑΠΟΦΑΣΗ 

H Δήµαρχος Παρανεστίου

 Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και  59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ?ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» (Α’ 87), αναφορικά τις αρμοδιότητες Δημάρχου και µε τον ορισµό των Αντιδηµάρχων και την αναπλήρωση του ?ηµάρχου.

2. Την υπ’ αριθµ. 15150/ 15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθµιοι και ?ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας µε το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.

3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 ν.4051/2012 (Α’ 40), αναφορικά µε τον ορισµό αντιδηµάρχων οι οποίοι δεν θα λαµβάνουν αντιµισθία.

4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας ?ήµων και Κοινοτήτων» (Α’ 114)  περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».

5. Το γεγονός ότι ο ?ήµος Παρανεστίου εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και εποµένως µπορεί να ορισθούν δύο (2) Αντιδήµαρχοι.

6. Τις με αριθ. 24/2014 & 29/2014  αποφάσεις  του Πρωτοδικείου Δράμας.

7. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου

8. Τις αρ. 1509/27-03-2015 (ΑΔΑ: ΩΤΖΣΩΞΗ-Α6Τ) & 6291/14-10-2015      αποφάσεις Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης δημοτικών συμβούλων Ανδρούτσου Αθανάσιου του Ηφαιστείωνα και Ορφανίδη Κωνσταντίνου του Στυλιανού

9. Τα από 30-03-2015 και 15-10-2015.πρακτικά ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων Σαχινίδη Σταύρου του Ελευθερίου και Εφραιμίδη Γεώργιου του Κωνσταντίνου

8. Τον εν ισχύ Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ?ήµου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/2-11-2011 Τεύχος Β΄)

9. Την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ)  απόφαση δημάρχου

10. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του ?ήµου.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Oρίζει τους κατωτέρω δηµοτικούς συµβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδηµάρχους του ?ήµου Παρανεστίου, µε θητεία από 1η Μαρτίου 2017 έως 31 Αυγούστου 2019, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και µεταβιβάζει συγκεκριμένες αρµοδιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ


 1 Τελική