« Η διεκδίκηση και καταπάτηση των δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου στην ισότητα. Πόσο εφαρμόζεται σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο?

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κοινωνική υπηρεσία Δήμου Παρανεστίου σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Ν. Δράμας, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας Αδριανής και ώρα 10:30 π.μ., στην ομιλία με θέμα:


« Η διεκδίκηση και καταπάτηση των δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου στην ισότητα. Πόσο εφαρμόζεται σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο?»

Ομιλήτρια:

  • κα. Χατζηφωτίου Σεβαστή, Κοσμήτορας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

🤱 Γιορτή της Μητέρας.

Ο Δήμος με τις κοινωνικές του δομές, σας προσκαλούν σε μια όμορφη εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 10:00π.μ. στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αδριανής.

💪 Αθλητικές δράσεις, ζωγραφική κ.α. για τις μαμάδες μαζί με τα καμάρια τους!! Ελάτε όλοι να γιορτάσουμε τη μοναδική ΜΑΜΑ!!


Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 9/05/2024

 

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου.

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των γονέων και ενόψει της έναρξης των εγγραφών στον Βρεφονηπιακό Αδριανής και Παιδικό Παρανεστίου του Δήμου Παρανεστίου, αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2024-2025 θα δέχονται οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί/Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παρανεστίου, από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2024.

Αναλυτικά:

Τα εγγραφόμενα παιδιά στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατά κύριο λόγο προέρχονται από την περιοχή του Δήμου, στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο δήμο, στην περίπτωση που υπάρχει κενή θέση.

Κατά την εγγραφή επιλέγονται παιδιά εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούς λόγους (όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με μέλη με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολύτεκνων οικογενειών κ.λ.π.). Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με απόφασή του εξειδικεύει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και καθιερώνει τη μοριοδότησή τους.

Ειδικότερα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, δηλ. στις 01-09-2024, έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας.

   Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου επίσης εξυπηρετούν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μητέρες:

• που εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

• που συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας –stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

• που είναι άνεργες και διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγυσης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή

• που είναι άνεργες και λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες.


  Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους παρακάτω Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παρανεστίου:

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ - ΤΗΛ. 2521082472 κα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ - ΤΗΛ. 2524022294 κα. ΒΑΙΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Αίτηση εγγραφής/επανεγγραφής νηπίων με επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία)

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης (το δικαιολογητικό αυτό το ζητά αυτεπάγγελτα η υπηρεσία, δεν το προσκομίζει ο/η γονέας/κηδεμόνας)

3. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον/την Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Mantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία προκειμένου να συμπληρωθεί από Παιδίατρο).

4. Υπεύθυνη δήλωση του αρ. 8 του Ν. 1599 των γονέων ότι:

• Αποδέχονται τους όρους του κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

• Θα πληρώνουν την μηνιαία εισφορά που τους αναλογεί σύμφωνα με το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα.

• Συμφωνούν με ιατρική παρακολούθηση του παιδιού από συμβεβλημένο Παιδίατρο του Σταθμού όπως ορίζει ο Νόμος.

• Θα τηρούν τις ώρες πρωινής προσέλευσης στο Σταθμό και σε περίπτωση απουσίας του παιδιού θα ενημερώνουν την υπεύθυνη του Σταθμού (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία)

5. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.


ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

2. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού), όταν πρόκειται για γονείς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

3. Βεβαίωση δημόσιας υπηρεσίας όταν πρόκειται για γονείς εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

4. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές στο ταμείο του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) ή εκτύπωση προσωποποιημένης πληροφόρησης από το ΤΑΧΙS ότι η εταιρεία είναι ενεργή, όταν πρόκειται για γονείς ελεύθερους επαγγελματίες.

5. Βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ή βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, όταν πρόκειται για γονείς αγρότες.

6. Βεβαίωση σπουδών του τελευταίου εξαμήνου, όταν πρόκειται για γονείς φοιτητές.

7. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, όταν πρόκειται για γονέα στρατιώτη.

8. Άδεια παραμονής αλλοδαπών γονέων εκτός Ε.Ε.

9. Ληξιαρχική πράξη θανάτου για περίπτωση χηρείας.

10. Δικαστική απόφαση (για γονείς που βρίσκονται σε διάσταση) ή απόφαση διαζυγίου.

11. Απόφαση από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) για οικογένειες όπου υπάρχει μέλος ΑΜΕΑ.


ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ

  Για τις επανεγγραφές απαιτούνται όλα τα προηγούμενα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση, αντί για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.

  Η αίτηση επανεγγραφής υπάγεται στο σύστημα μοριοδότησης και συνεπώς μοριοδοτείται.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  Υποχρεωτική καταβολή των τροφείων το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, σύμφωνα με την αριθμ. 78/2024 απόφαση του Δ.Σ.


    ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ

1. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.001,00 € δε θα καταβάλλονται τροφεία

2. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001,00 € έως 50.001,00 € θα καταβάλλονται μηνιαίως 20,00 €

3. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00 € και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 40,00 €


ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ

1. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.001,00 € δε θα καταβάλλονται τροφεία

2. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001,00 € έως 50.001,00 € θα καταβάλλονται μηνιαίως 20,00 €

3. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00 € και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 40,00 €


Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το ποσό που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των κάθε φύσεως επιδομάτων τακτικών ή εκτάκτων από εργασία ή από άλλες πηγές της οικογένειας του νηπίου και φαίνεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα ή την δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται οι γονείς σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζουν βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.


Απαλλάσσονται από την καταβολή εισφορών :

• Οι γονείς των νηπίων που θα προσκομίσουν βεβαίωση εφορίας και εκκαθαριστικό οικογενειακού εισοδήματος έως 25.000,00 €.

• Οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων, ή τέκνο έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Η ανωτέρω απαλλαγή ισχύει για οικογενειακά εισοδήματα μέχρι του ποσού των 50.000,00 €. Για ποσά από 50.001,00 € θα καταβάλλεται το 50% των εισφορών της κατηγορίας που κατατάσσονται.

• Οι οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς είναι χρόνια άνεργοι ή ο χρόνιος άνεργος όταν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια που αυτό έχει αποδειχθεί από την κοινωνική έρευνα και τον ΟΑΕΔ.

• Οι γονείς που θα προσκομίσουν voucher του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» ή του προγράμματος «Οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας».


Για φοίτηση δεύτερου και τρίτου νηπίου (αδέρφια) με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000,00€ θα καταβάλλεται το 50% των εισφορών της κατηγορίας που κατατάσσονται, για οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00€ για το δεύτερο και τρίτο τέκνο θα καταβάλλεται το 50% της εισφοράς που καταβάλλεται για το πρώτο.


Η καταβολή των τροφείων της προαναφερόμενης κλίμακας ισχύει και για τα νήπια των γονέων που προέρχονται από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι εισφορές θα καταβάλλονται το πρώτο 10ημερο του μήνα στο Ταμείο του Δήμου Παρανεστίου με απόδειξη.


Δε θα καταβάλλονται εισφορές τον μήνα Αύγουστο μόνο για τους Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς που αναστέλλεται η λειτουργία τους και οποιονδήποτε άλλο μήνα που το παιδί δε θα φιλοξενηθεί στον Βρεφονηπιακό, Παιδικό Σταθμό λόγω ασθένειας ή άλλης αιτίας πέραν των 5 ημερών.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ / ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1

ΤΕΚΝΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ   ΘΑΝΑΤΟΥ

50

2

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΧΗΡΕΙΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ   ΘΑΝΑΤΟΥ

40

3

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ή ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟ ή ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΤΙ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

40

4

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

40

5

ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ

40

6

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΑΜΕΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

30

7

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

30

8

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΡΙΑ

20

9

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΑ ΕΩΣ ΔΥΟ

10

10

ΑΔΕΛΦΙΑ (ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ

20

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

1

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

30

2

ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ/ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

20

3

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

15

4

ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

15

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 0€ ΕΩΣ 10.000€

30

2

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 10.001€ ΕΩΣ 15.000€

25

3

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 15.001€ ΕΩΣ 20.000€

20

4

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 20.001€ ΕΩΣ 25.000€

15

5

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 25.001€ ΕΩΣ 30.000€

10

6

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 30.001€ ΚΑΙ ΑΝΩ

5

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ

40


Σχετικά με την μοριοδότηση:

Σε περίπτωση ισοψηφίας μορίων θα προσμετρηθεί αυστηρά το συνολικό εισόδημα της οικογένειας, συνυπολογίζοντας και το Ε9.

Ένσταση επί των μορίων μπορεί να γίνει εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


Οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφών για τη σχολική περίοδο 2024-2025 και ο πίνακας επιλαχόντων, με σειρά προτεραιότητας βάσει μορίων, θα αναρτηθούν στους Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.


Τα παιδιά που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προηγούνται στον τελικό πίνακα εγγραφών. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή των νηπίων ανά Παιδικό/Βρεφονηπιακό Σταθμό με κριτήρια επιλογής μοριοδότησης.

Ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Με την υπ΄αριθμό 135407/1529/29-04-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας  απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, με εξαίρεση των περιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν.4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά για την μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου), εντός των κάτωθι δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 και 5) από την έναρξη της ημερολογιακής μέρας που αναφέρεται στο παραπάνω χάρτη και για την διάρκεια αυτής. Η παρούσα απόφαση μπορεί να ενεργοποιηθεί και με δείκτη επικινδυνότητας 3, έπειτα από νέα εισήγηση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δράμας και της Διεύθυνσης Δασών Δράμας.

  • Περιαστικό Δάσος Παρανεστίου πλησίον ξενοδοχείου FILOXENIA

  • Δάσος Φρακτού

  • Δάσος Σίλλης-Πρασινάδας

  • Θόλου – Αμισινού.

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η ασφαλτόστρωση από Καρποφόρο προς Μικροχώρι – Μελισσοχώρι με Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

paranestiMainLogo.png

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  12/04/2024

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η ασφαλτόστρωση από Καρποφόρο προς Μικροχώρι – Μελισσοχώρι με Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης


Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ .Αναστάσιου Καγιάογλου και του εκπροσώπου της ανάδοχου εταιρείας Ταΐρης Ι. ΑΒΕΤΕ η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Αγροτικής Οδοποιίας που αφορά την ασφαλτόστρωση από την οικισμό του Καρποφόρου προς τους οικισμούς Μελισσοχωρίου – Μικροχωρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : « Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους ανθρώπους του Πρωτογενή Τομέα. Έτσι σήμερα με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της ασφαλτόστρωσης ενός δρόμου χωμάτινου που δημιουργούσε προβλήματα στις μετακινήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων μας και δυσχέραινε τη ασφαλή πρόσβαση τους στις εκμεταλλεύσεις τους».


Γραφείο Δημάρχου

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

                                                                                                                                                                                               


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  15/04/2024

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου



Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.


Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους τους επιβάτες. 

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις. Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».


Γραφείο Δημάρχου



Ειδική συνεδρίαση: Γνωστοποίηση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου ειδικής συνεδρίασης σύμφωνα με το αρθ.67β του ν.3852/2010

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 09/04/2024
Αριθ. Πρωτ.: 997
Αριθ. Συνεδρίασης: 11

Σας γνωρίζουμε ότι την 29η του μηνός Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δ.Σ. σε Ειδική Συνεδρίαση η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για την λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν. 3852/2010.

Στην ανωτέρω συνεδρίαση εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)

   Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23)

Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα (10) θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23).

Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία (3) θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23).

Επιπλέον των ανωτέρω δέκα (10) θεμάτων, έως δύο (2) θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων.

Αν έχουν υποβληθεί πάνω από δύο (2) θέματα από τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, τότε διενεργείται κλήρωση. (άρθρο 67Α παρ.2 ν.3852/10, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/23).

Εφ όσον έχετε θέματα προς συζήτηση μπορείτε να τα καταθέσετε μέχρι 26-04-2024.


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου έχοντας υπόψη

1. τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/07

2. τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/2010

3. τις διατάξεις του άρθρου 213 του Ν. 4555/2018

4. τον ΟΕΥ του Δήμου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/Β’/2-11-2011) όπως τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 885/Β΄/14-03-2019 και ΦΕΚ 4085/Β΄/23-09-2020) και ισχύει.

5. τις διατάξεις του άρθρου 177 του Ν. 4635/19

καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση μίας (1) θέσης ειδικού συμβούλου για θέματα οικολογίας, προστασίας περιβάλλοντος, , πολιτικής προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.

Β) Πτυχίο ή δίπλωμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΕ ή ΠΕ (Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικός Αντιρρύπανσης, Διαχείρισης Περιβάλλοντος κ.λ.π.) της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής,

Γ) Καλή Γνώση Η/Υ

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βεβαίωση γνώσης χειρισμού Η/Υ και την υπεύθυνη δήλωση του, θα κατατίθενται μέχρι την Τετάρτη 17/04/2024 στο Κοινοτικό Κατάστημα Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου (αρμόδιος υπάλληλος κ. Μαλέζογλου Μάρθα τηλ. 2521352310) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.