Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 9/05/2024

 

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου.

Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των γονέων και ενόψει της έναρξης των εγγραφών στον Βρεφονηπιακό Αδριανής και Παιδικό Παρανεστίου του Δήμου Παρανεστίου, αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για τη νέα σχολική περίοδο 2024-2025 θα δέχονται οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί/Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παρανεστίου, από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2024.

Αναλυτικά:

Τα εγγραφόμενα παιδιά στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατά κύριο λόγο προέρχονται από την περιοχή του Δήμου, στον οποίο κατοικούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο δήμο, στην περίπτωση που υπάρχει κενή θέση.

Κατά την εγγραφή επιλέγονται παιδιά εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούς λόγους (όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με μέλη με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολύτεκνων οικογενειών κ.λ.π.). Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με απόφασή του εξειδικεύει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και καθιερώνει τη μοριοδότησή τους.

Ειδικότερα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αδριανής γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση και στον Παιδικό Σταθμό Παρανεστίου από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, δηλ. στις 01-09-2024, έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία φιλοξενίας.

   Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου επίσης εξυπηρετούν μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α. μητέρες:

• που εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

• που συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας –stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

• που είναι άνεργες και διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγυσης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή

• που είναι άνεργες και λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες.


  Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων εγγραφής οι γονείς μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους παρακάτω Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παρανεστίου:

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ - ΤΗΛ. 2521082472 κα. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ - ΤΗΛ. 2524022294 κα. ΒΑΙΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Αίτηση εγγραφής/επανεγγραφής νηπίων με επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία)

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης (το δικαιολογητικό αυτό το ζητά αυτεπάγγελτα η υπηρεσία, δεν το προσκομίζει ο/η γονέας/κηδεμόνας)

3. Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον/την Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Mantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία προκειμένου να συμπληρωθεί από Παιδίατρο).

4. Υπεύθυνη δήλωση του αρ. 8 του Ν. 1599 των γονέων ότι:

• Αποδέχονται τους όρους του κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

• Θα πληρώνουν την μηνιαία εισφορά που τους αναλογεί σύμφωνα με το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα.

• Συμφωνούν με ιατρική παρακολούθηση του παιδιού από συμβεβλημένο Παιδίατρο του Σταθμού όπως ορίζει ο Νόμος.

• Θα τηρούν τις ώρες πρωινής προσέλευσης στο Σταθμό και σε περίπτωση απουσίας του παιδιού θα ενημερώνουν την υπεύθυνη του Σταθμού (το έντυπο δίνεται από την υπηρεσία)

5. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.


ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

1. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

2. Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού), όταν πρόκειται για γονείς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

3. Βεβαίωση δημόσιας υπηρεσίας όταν πρόκειται για γονείς εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

4. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές στο ταμείο του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) ή εκτύπωση προσωποποιημένης πληροφόρησης από το ΤΑΧΙS ότι η εταιρεία είναι ενεργή, όταν πρόκειται για γονείς ελεύθερους επαγγελματίες.

5. Βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ότι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες ή βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές, όταν πρόκειται για γονείς αγρότες.

6. Βεβαίωση σπουδών του τελευταίου εξαμήνου, όταν πρόκειται για γονείς φοιτητές.

7. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, όταν πρόκειται για γονέα στρατιώτη.

8. Άδεια παραμονής αλλοδαπών γονέων εκτός Ε.Ε.

9. Ληξιαρχική πράξη θανάτου για περίπτωση χηρείας.

10. Δικαστική απόφαση (για γονείς που βρίσκονται σε διάσταση) ή απόφαση διαζυγίου.

11. Απόφαση από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) για οικογένειες όπου υπάρχει μέλος ΑΜΕΑ.


ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ

  Για τις επανεγγραφές απαιτούνται όλα τα προηγούμενα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση, αντί για πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.

  Η αίτηση επανεγγραφής υπάγεται στο σύστημα μοριοδότησης και συνεπώς μοριοδοτείται.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  Υποχρεωτική καταβολή των τροφείων το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, σύμφωνα με την αριθμ. 78/2024 απόφαση του Δ.Σ.


    ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ

1. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.001,00 € δε θα καταβάλλονται τροφεία

2. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001,00 € έως 50.001,00 € θα καταβάλλονται μηνιαίως 20,00 €

3. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00 € και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 40,00 €


ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ

1. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.001,00 € δε θα καταβάλλονται τροφεία

2. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 25.001,00 € έως 50.001,00 € θα καταβάλλονται μηνιαίως 20,00 €

3. για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00 € και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 40,00 €


Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το ποσό που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των κάθε φύσεως επιδομάτων τακτικών ή εκτάκτων από εργασία ή από άλλες πηγές της οικογένειας του νηπίου και φαίνεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα ή την δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται οι γονείς σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζουν βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.


Απαλλάσσονται από την καταβολή εισφορών :

• Οι γονείς των νηπίων που θα προσκομίσουν βεβαίωση εφορίας και εκκαθαριστικό οικογενειακού εισοδήματος έως 25.000,00 €.

• Οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οι οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων, ή τέκνο έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Η ανωτέρω απαλλαγή ισχύει για οικογενειακά εισοδήματα μέχρι του ποσού των 50.000,00 €. Για ποσά από 50.001,00 € θα καταβάλλεται το 50% των εισφορών της κατηγορίας που κατατάσσονται.

• Οι οικογένειες στις οποίες και οι δύο γονείς είναι χρόνια άνεργοι ή ο χρόνιος άνεργος όταν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια που αυτό έχει αποδειχθεί από την κοινωνική έρευνα και τον ΟΑΕΔ.

• Οι γονείς που θα προσκομίσουν voucher του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» ή του προγράμματος «Οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας».


Για φοίτηση δεύτερου και τρίτου νηπίου (αδέρφια) με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000,00€ θα καταβάλλεται το 50% των εισφορών της κατηγορίας που κατατάσσονται, για οικογενειακό εισόδημα από 50.001,00€ για το δεύτερο και τρίτο τέκνο θα καταβάλλεται το 50% της εισφοράς που καταβάλλεται για το πρώτο.


Η καταβολή των τροφείων της προαναφερόμενης κλίμακας ισχύει και για τα νήπια των γονέων που προέρχονται από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι εισφορές θα καταβάλλονται το πρώτο 10ημερο του μήνα στο Ταμείο του Δήμου Παρανεστίου με απόδειξη.


Δε θα καταβάλλονται εισφορές τον μήνα Αύγουστο μόνο για τους Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς που αναστέλλεται η λειτουργία τους και οποιονδήποτε άλλο μήνα που το παιδί δε θα φιλοξενηθεί στον Βρεφονηπιακό, Παιδικό Σταθμό λόγω ασθένειας ή άλλης αιτίας πέραν των 5 ημερών.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ / ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΜΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1

ΤΕΚΝΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ   ΘΑΝΑΤΟΥ

50

2

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΧΗΡΕΙΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ   ΘΑΝΑΤΟΥ

40

3

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ή ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΔΙΑΖΕΥΚΤΗΡΙΟ ή ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΤΙ ΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

40

4

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ή

ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

40

5

ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΜΗ

40

6

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΕΛΟΣ ΑΜΕΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

30

7

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

30

8

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΡΙΑ

20

9

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΑ ΕΩΣ ΔΥΟ

10

10

ΑΔΕΛΦΙΑ (ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ

20

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

1

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

30

2

ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ/ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

20

3

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

15

4

ΓΟΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

15

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 0€ ΕΩΣ 10.000€

30

2

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 10.001€ ΕΩΣ 15.000€

25

3

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 15.001€ ΕΩΣ 20.000€

20

4

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 20.001€ ΕΩΣ 25.000€

15

5

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 25.001€ ΕΩΣ 30.000€

10

6

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ

ΑΠΟ 30.001€ ΚΑΙ ΑΝΩ

5

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ

40


Σχετικά με την μοριοδότηση:

Σε περίπτωση ισοψηφίας μορίων θα προσμετρηθεί αυστηρά το συνολικό εισόδημα της οικογένειας, συνυπολογίζοντας και το Ε9.

Ένσταση επί των μορίων μπορεί να γίνει εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


Οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφών για τη σχολική περίοδο 2024-2025 και ο πίνακας επιλαχόντων, με σειρά προτεραιότητας βάσει μορίων, θα αναρτηθούν στους Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.


Τα παιδιά που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ προηγούνται στον τελικό πίνακα εγγραφών. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή των νηπίων ανά Παιδικό/Βρεφονηπιακό Σταθμό με κριτήρια επιλογής μοριοδότησης.

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η ασφαλτόστρωση από Καρποφόρο προς Μικροχώρι – Μελισσοχώρι με Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

paranestiMainLogo.png

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  12/04/2024

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η ασφαλτόστρωση από Καρποφόρο προς Μικροχώρι – Μελισσοχώρι με Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης


Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ .Αναστάσιου Καγιάογλου και του εκπροσώπου της ανάδοχου εταιρείας Ταΐρης Ι. ΑΒΕΤΕ η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Αγροτικής Οδοποιίας που αφορά την ασφαλτόστρωση από την οικισμό του Καρποφόρου προς τους οικισμούς Μελισσοχωρίου – Μικροχωρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : « Από την πρώτη στιγμή εργαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τους ανθρώπους του Πρωτογενή Τομέα. Έτσι σήμερα με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της ασφαλτόστρωσης ενός δρόμου χωμάτινου που δημιουργούσε προβλήματα στις μετακινήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων μας και δυσχέραινε τη ασφαλή πρόσβαση τους στις εκμεταλλεύσεις τους».


Γραφείο Δημάρχου

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

                                                                                                                                                                                               


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  15/04/2024

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου



Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.


Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους τους επιβάτες. 

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις. Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».


Γραφείο Δημάρχου



Ο Δήμος Παρανεστίου στο πλαίσιο πρόληψης των πυρκαγιών, καλεί τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους μέχρι 30 Απριλίου 2024 (ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου).

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, 28-3-2024

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ.& ΘΡΑΚΗΣ               

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                                                                                           

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Παρανεστίου στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποτροπή κινδύνων έναντι πυρκαγιάς και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου 2024 και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια αυτών, να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους από ξερά χόρτα και απομάκρυνση αυτών, καθώς επίσης και απομάκρυνση κάθε άλλου εγκαταλελειμμένου καυστού ή εκρήξιμου υλικού ή αντικειμένου, για αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Επιπλέον, σύμφωνα με την διάταξη ΦΕΚ Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20
οι
ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχοι οικοπέδων, πρέπει να διατηρούν τα ακίνητά τους καθαρά από απορρίμματα και υψηλή βλάστηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου,  για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Σε περίπτωση μη εφαρμογής των προαναφερθέντων από τους υπόχρεους, προβλέπονται (νόμο, κανονισμό) και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

 

5η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



5η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), ο Δήμος

Δράμας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αλληλεγγύη στην Π.Ε. Δράμας», θα διανείμει

τα παρακάτω τρόφιμα και προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής-ΒΥΣ, σε 1.421 ενεργούς δικαιούχους του

προγράμματος (αφορά 2.334 μέλη) κάτοικοι των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης , Παρανεστίου

& Κ. Νευροκοπίου

4η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), ο Δήμος Δράμας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αλληλεγγύη στην Π.Ε. Δράμας», θα διανείμει τρόφιμα και προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής-ΒΥΣ, σε 1.394 ενεργούς δικαιούχους του προγράμματος (αφορά 2.267 μέλη) κάτοικοι των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης , Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου .



Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης των ιώσεων, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε όλο το νομό Δράμας από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω:

Δευτέρα 23.10.2023 & Τρίτη 24.10.2023, διανομή από Δήμο Δράμας 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ

Τρίτη 24.10.2023, διανομή από Ένωση Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας και Σύλλογο Τριτέκνων 13.00μ.μ έως 14.00 μ.μ.

Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Δήμο Δοξάτου 9.00 μ.μ. έως 14.00μ.μ.

Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Φιλανθρωπικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων 12.00μ.μ.

Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Δήμο Παρανεστίου 13.00μ.μ.

Πέμπτη 26.10.2023 διανομή από Δήμο Προσοτσάνης 9.00π.μ. έως 14.00μ.μ.

Πέμπτη 26.10.2023 διανομή από Δήμο Κ. Νευροκοπίου 12.00π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), ο Δήμος Δράμας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αλληλεγγύη στην Π.Ε. Δράμας», θα διανείμει τα παρακάτω τρόφιμα και προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής-ΒΥΣ, σε 1.394 ενεργούς δικαιούχους του προγράμματος (αφορά 2.267 μέλη) κάτοικοι των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης , Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

    1. ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
    2. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    3. ΡΥΖΙ
    4. ΦΑΚΕΣ
    5. ΦΑΣΟΛΙΑ
    6. ΖΑΧΑΡΗ
    7. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
    8. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
    9. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
    10. ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
    11. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
    12. ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
    13. ΣΑΜΠΟΥΑΝ
    14. ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ
    15. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
    16. ΥΓΡΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ
    17. ΜΗΛΑ

    Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης των ιώσεων, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε όλο το νομό Δράμας από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω:

    Δευτέρα 23.10.2023 & Τρίτη 24.10.2023, διανομή από Δήμο Δράμας 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ

    Τρίτη 24.10.2023, διανομή από Ένωση Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας και Σύλλογο Τριτέκνων 13.00μ.μ έως 14.00 μ.μ.

    Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Δήμο Δοξάτου 9.00 μ.μ. έως 14.00μ.μ.

    Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Φιλανθρωπικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων 12.00μ.μ.

    Τετάρτη 25.10.2023 διανομή από Δήμο Παρανεστίου 13.00μ.μ.

    Πέμπτη 26.10.2023 διανομή από Δήμο Προσοτσάνης 9.00π.μ. έως 14.00μ.μ.

    Πέμπτη 26.10.2023 διανομή από Δήμο Κ. Νευροκοπίου 12.00π.μ.

    ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

    Drive Through Οι ωφελούμενοι σε όλους του νομού Δράμας θα προσεγγίζουν το σημείο διανομής που θα τους υποδειχθεί τηλεφωνικά και μέσω sms, με το όχημα τους αν διαθέτουν ακολουθώντας τους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου:

    -Να μην αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.

    -Να διέρχονται από «στάσεις» όπου θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους με την επίδειξη Ταυτότητας και του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει, (και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του ιδίου με κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή και θα συλλέγεται η υπογραφή τους υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπαλλήλους της εταιρείας διανομής πού να τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος). Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον χώρο του σημείου διανομής.

    Για όσους δεν διαθέτουν όχημα η διαδικασία παραμένει ίδια με αυτή των οχημάτων με τη διαφορά ότι ακολουθείτε διαφορετική ουρά εξυπηρέτησης πεζών για την αποφυγή ατυχημάτων.

    Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS.

    Διευκρινίσεις & Πληροφορίες Εταίρων στα τηλέφωνα:

    Δήμος Δράμας 2521351125

    Δήμος Προσοτσάνης: 2522021156

    Δήμος Παρανεστίου: 2521082301

    Δήμος Δοξάτου: 2521352432

    Δήμος Κ. Νευροκοπίου: 2523022552

    Ένωση Κυριών Δράμας: 2521046062

    Φιλανθρωπικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων:2521042863

    Σύλλογος Τριτέκνων Οικογενειών Δράμας: 6939152616

2η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023



Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), ο Δήμος Δράμας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αλληλεγγύη στην Π.Ε. Δράμας», θα διανείμει τα παρακάτω τρόφιμα και προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής-ΒΥΣ, σε 1.384 ενεργούς δικαιούχους του προγράμματος (αφορά 2.259 μέλη) κάτοικοι των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης , Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:



1

ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ

2

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

3

ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΟΠ

4

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ΠΟΠ

5

ΡΥΖΙ

6

ΦΑΚΕΣ

7

ΦΑΣΟΛΙΑ

8

ΖΑΧΑΡΗ

9

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ

10

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

11

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ

12

ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ

13

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

14

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ

15

ΣΑΜΠΟΥΑΝ

16

ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ

17

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

18

ΥΓΡΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΩΝ

19

ΜΗΛΑ



Για την αποφυγή συνωστισμού και τήρησης των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης των ιώσεων, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε όλο το νομό Δράμας από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω:


Δευτέρα 25.09.2023 & Τρίτη 26.09.2023, διανομή από Δήμο Δράμας 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ Τρίτη 26.09.2023, διανομή από Ένωση Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοικτής Φιλοξενίας και Σύλλογο Τριτέκνων 13.00μ.μ έως 14 μ.μ.

Τετάρτη 27.09.2023 διανομή από Δήμο Δοξάτου 9.00 μ.μ. έως 14.00μ.μ.

Τετάρτη 27.09.2023 διανομή από Φιλανθρωπικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων 12.00μ.μ. Τετάρτη 27.09.2023 διανομή από Δήμο Παρανεστίου 13.00μ.μ.

Πέμπτη 28.09.2023 διανομή από Δήμο Προσοτσάνης 9.00π.μ. έως 14.00μ.μ. Πέμπτη 28.09.2023 διανομή από Δήμο Κ. Νευροκοπίου 12.00π.μ.




ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ


Drive Through

Οι ωφελούμενοι σε όλους του νομού Δράμας θα προσεγγίζουν το σημείο διανομής που θα τους υποδειχθεί τηλεφωνικά και μέσω sms, με το όχημα τους αν διαθέτουν ακολουθώντας τους διαδρόμους εισόδου

και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου:

-Να μην αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους.

-Να διέρχονται από «στάσεις» όπου θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους με την επίδειξη Ταυτότητας και του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει, (και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του ιδίου με κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή και θα συλλέγεται η υπογραφή τους υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπαλλήλους της εταιρείας διανομής πού να τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος). Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον χώρο του σημείου διανομής.


Για όσους δεν διαθέτουν όχημα η διαδικασία παραμένει ίδια με αυτή των οχημάτων με τη διαφορά ότι ακολουθείτε διαφορετική ουρά εξυπηρέτησης πεζών για την αποφυγή ατυχημάτων.



Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS.


Διευκρινίσεις & Πληροφορίες Εταίρων στα τηλέφωνα:

  • Δήμος Δράμας 2521351125

  • Δήμος Προσοτσάνης: 2522021156

  • Δήμος Παρανεστίου: 2521082301

  • Δήμος Δοξάτου: 2521352432

  • Δήμος Κ. Νευροκοπίου: 2523022552

  • Ένωση Κυριών Δράμας: 2521046062

  • Φιλανθρωπικό Σωματείο Άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων:2521042863

  • Σύλλογος Τριτέκνων Οικογενειών Δράμας: 6939152616

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜHΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ ΤΕΒΑ / FEAD ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1
η ΔΙΑΝΟMΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ/FEAD 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ενημερώνει και εμβολιάζει παιδιά σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/07/2023
 

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 17 Ιουλίου 2023


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ενημερώνει και εμβολιάζει παιδιά σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα

«Καθώς διανύουμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως στην ασφάλεια της υγείας των παιδιών μας. Με τους εμβολιασμούς των παιδιών μας, λόγω της πανδημίας, να έχουν καθυστερήσει ανησυχητικά, είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούμε για τους τρόπους προστασίας των εαυτών μας και των αγαπημένων μας αυτών προσώπων.»

Κωνσταντίνος Ι Νταλούκας: Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Παρουσιάζουμε την δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ».  Μια δράση, που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τον ιό HPV, τον COVID-19 και τη μηνιγγίτιδα. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να έχουν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες.  Με την σημαντική αυτή δράση μας θέλουμε να διασφαλίσουμε, ότι οι κοινότητες ανά την Ελλάδα θα είναι καλά ενημερωμένες  σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά κυρίως θέλουμε τα παιδιά μας να είναι εμβολιασμένα για τα πολύ σοβαρά αυτά νοσήματα.

Επιλέξαμε να επισκεφτούμε δέκα Δήμους σε όλη την Ελλάδα, Δήμους που υπάρχει ανισότητα πρόσβασης σε παιδιατρικές δομές και όπου η πληροφόρηση για θέματα υγείας και εμβολιασμών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΔΗΜΟΙ: Αλοννήσου, Αμοργού, Οινουσών, Νισύρου, Ιθάκης,  Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Γορτυνίας, Βόρειων Τζουμέρκων, Καλαβρύτων, Παρανεστίου

Μέσω αυτής της εκστρατείας, στοχεύουμε να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, να αντιμετωπίσουμε τις συνήθεις παρανοήσεις και να ενθαρρύνουμε τους γονείς  να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μας μέσω του εμβολιασμού.

Τι είναι ο HPV και γιατί να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας έναντι του ιού;

Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από την μηνιγγίτιδα τύπου Β;  Πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε.

Αλήθειες και Μύθοι για τη νόσο COVID-19 και τον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους

Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη και υγιέστερη κοινότητα για όλους.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζί μας, σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Ας ενωθούμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, σε μια κοινότητα που θα είναι υγιής και ασφαλής για όλους κάτω από την «ΟΜΠΡΕΛΑ» των εμβολιασμών.

Τα εμβόλια σώζουν ζωές! Εμβολιάστε και προστατεύστε τα παιδιά σας σήμερα.

Επόμενη δράση Παρανέστι Δράμας 22-23 Ιουλίου 2023

Για την Ομοσπονδία

Ο Πρόεδρος                                                                                                            

   Ο Γραμματέας

Νταλούκας Κωνσταντίνος                                                                                        Ρίτσας Ιωάννης

                                                         

  (Υπεύθυνος Επικοινωνίας τηλ: 2310704731 & 6977194678)