Συνάντηση του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ

Σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ και τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου στο Δήμο μας.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι Δημότες μας σε θέματα καθημερινότητας. Επίσης συζητήθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Παρανεστίου με το πλούσιο φυσικό κάλος που διαθέτει.
Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Δήμο Παρανεστίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : « Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ για την νέα του θέση ως Αντιπεριφεριάρχης της ΠΕ Δράμας και να του ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα καθώς και τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου για την επανεκλογή του στη θέση του Πρόεδρου Περιφερειακού Συμβούλου Α.Μ.Θ. Μέσα από μια αρμονική και δημιουργική συνεργασία θα δοθούν λύσεις που απασχολούν καιρό τον Δήμος μας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα μας σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Ανάπλαση και δημιουργία νέου χώρου αναψυχής στην Πτελέα.

Ανάπλαση και δημιουργία νέου χώρου αναψυχής στην Πτελέα.

 

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση, του κοινοχρήστου χώρου 1 στρ. περίπου στο κέντρο της Πτελέας, σε χώρο πράσινου και αναψυχής. Ένας ακόμη λοιπόν  χώρος  περιμένει τους επισκέπτες για την απόλαυση της φύσης και της ηρεμίας που προσφέρουν τα όμορφα χωριά μας. Η Πτελέα πλέον σας καλεί να επισκεφτείτε το μοναδικό λαογραφικό μουσείο της και να χαλαρώσετε στο πάρκο της.

 Κρατείστε αποστάσεις, τηρήστε τα μέτρα ασφαλείας και σας περιμένουμε.

ΥΓ Επιτρέπεται η είσοδος σε όλους!

Εντάχθηκε το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 3/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάχθηκε το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Εντάχτηκε  το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου  Παρανεστίου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει  :

  • Εκθετήριο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομίας του Προσφυγικού Ελληνισμού στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πτελέας που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου
  • Ψηφιακό εκθετήριο σύγχρονης Τέχνης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

Το έργο αποτελεί προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας με τη χρήση συγχρόνων ψηφιακών και όχι μόνο μέσων, αναδεικνύοντας την Προσφυγική ταυτότητα της περιοχής.

 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : « Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη μια πρόταση μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου η Πτελέα και η Πλατανιά θα έχουν ένα σύγχρονο Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο του Δήμου μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινάνε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 15/9/2021

Ξεκινάνε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου

Υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του αναδόχου Μήτρου Ερωτόκριτου η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο "Αποκατάσταση - βελτίωση του Δημοτικού Οδικού Δικτύου". Συγκεκριμένα το έργο αφορά νέα ασφαλτόστρωση από την διασταύρωση της Ε.Ο 14 Δράμας - Ξάνθης μέχρι το κέντρο του οικισμού της Πλατανόβρυσης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 277.00,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ιδίους πόρους του Δήμου Παρανεστίου.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια ξεκινάνε επιτέλους τα έργα οδοποιίας στο Δήμο μας. Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας με ασφαλέστερες μετακινήσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο μας".

                                                                                                                         Από το Γραφείο Δημάρχου

241757551_837854763765812_6068566926658230431_n

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τα παιδιά μας.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/9/2021

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τα παιδιά μας!

Δύσκολη μεν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε να στεφθεί με επιτυχία και αυτή η σχολική χρονιά.

Ως δήμαρχος εύχομαι καλή σχολική χρόνια σε κάθε ένα από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας ξεχωριστά με υγεία και προσοχή!

Μαζί μας και οι τετράποδοι φίλοι , μας κάνουν ποδαρικό καλωσορίζοντας τους μαθητές.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκαν οι Νέες διαμορφωμένες στάσεις 3-9-2021

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 2/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι Νέες διαμορφωμένες στάσεις

Με χαρά παρουσιάζουμε τις "Νέες" διαμορφωμένες στάσεις , με πολύ μεράκι , αγάπη και αισθητική. Στις αρχές των χωριών , Πλατανόβρυσης , Πολυνερίου και Παρανεστίου. Στόχος πάντα το καλύτερο, θέλουμε να βελτιωνόμαστε και μπορούμε. Προσπάθεια για το αποτέλεσμα, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, συνθέτουμε ομορφιές , χαμόγελα , χαρά. Δημιουργούμε με αυτό που νιώθουμε , δίνουμε χρώμα στην ζωή και στον τόπο μας.

 Από το Γραφείο Δημάρχου

1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ψηλή Ράχη από Ψηλά...

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/8/2021

Όλα μοιάζουνε πιο όμορφα από ψηλά!

 Ατενίζοντας από την Ψηλή Ράχη τον ορίζοντα, με τις διάφορες παρεμβάσεις του Δήμου, δημιουργείται η εικόνα μιας κοινότητας, που γίνεται καθρέπτης, για όλο τον Δήμο Παρανεστίου. Τα διάφορα σημεία που έχουν κατασκευαστεί ή συντηρηθεί δίνουν μια μαγική πινελιά στην όμορφη αυτή Κοινότητα. Με το θαυμάσιο νέο κιόσκι, ο επισκέπτης χαμογελάει ξέγνοιαστος, απολαμβάνοντας την φύση γύρω του.

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καθαρισμός απέναντι από το Κέντρο Υγείας και κατά μήκος του Στρατοπέδου στο Παρανέστι.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/8/2021

Καθαρισμός απέναντι από το Κέντρο Υγείας και κατά μήκος του Στρατοπέδου στο Παρανέστι.

Πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες καθαριότητας, καθαρισμός στο ρέμα, σε συντονισμό, με επιτυχία, από τον Αντιδήμαρχο Παρανεστίου κ .Σάββα Χορόζογλου,  προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, προστασία φωτιάς, ασφάλειας, υγιεινής και αισθητικής στο Παρανέστι. Παράλληλα έγινε και ένα σημαντικό βήμα για την Προστασία από τα κουνούπια. Εικόνα ομορφιάς και Σεβασμός στο περιβάλλον μας!

2-1 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένα τοιχίο που ομορφαίνει την Πτελέα

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 9/8/2021

Ένα τοιχίο που ομορφαίνει την Πτελέα.

Το τοιχίο που καλύπτει το χώρο κάτω από την παλαιά κοινότητα Πτελέας έχει πλέον καλαίσθητο νυχτερινό φωτισμό που αναδεικνύει τις «καμάρες». Η εικόνα που αποκομίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι όμορφη και προσεγμένη που κάνουν στη νύχτα, την Πτελέα «ζωντανή». Παράλληλα συντηρήθηκαν και βάφτηκαν τα κάγκελα που «ακουμπούν» στο τοιχίο της παλαιάς κοινότητας Πτελέας. Δίδεται έτσι συνολικά, η εικόνα μιας όμορφης και καλοσυντηρημένης πλατείας. Η Πτελέα κερδίζει έτσι την θέση που της αρμόζει.